Cum sa gatesti mancare chinezeasca

mancare chinezeascaMancarea chinezeasca are doua caracteristici pe placul oricui: se digera repede si nu este excesiv de costisitoare (daca o faci acasa); inca nu am intalnit un om caruia sa nu ii placa. Eu o iubesc cu toata puterea papilelor mele gustative si, dupa ce perioada din viata in care imi permiteam sa frecventez restaurante a trecut, am hotarat sa imbin utilul cu placutul, adica economia cu satisfactia gustului.

Poate ca titlul poate sa para un  pic pretentios, pentru ca retetele mele de mancare chinezeasca nu le-am citit nicaieri, ci le-am adaptat-o mereu, cautand informatii despre bucataria chinezeasca si adaugand ingrediente pana cand gustul a fost aproape de ceea ce mancam la restaurantul meu chinezesc preferat.

Iata ce am invatat in timp:

  • Cateva picaturi de ulei de susan dau cu totul alta savoare oricarui preparat, dar mai ales orezului
  • Sosul de soia, folosit cu moderatie poate sa faca dintr-o bucata de carne oarecare un deliciu culinar cu rezonante chinezesti
  • Tigaia wok este absolut necesara, nu va iesi la fel de bine in nici un alt vas minune
    legumele nu trebuie fierte, ni numai putin perpelite, ca sa se mentina crocante. De fapt, am vazut la un restaurant in care ti se gatea in fata, cum bucatarul arunca legumele pentru fix 10 secunde in apa clocotinda si apoi le calea, amestecand continuu. Si nu e asa de usor sa meteci continuu si sa misti wok-ul, care este destul de greu. Prima oara cand am gatit mancare cinezeasca am facut febra musculara la mana. E drept ca m-am lacomit sa gatesc si patru preparate odata.
  • Daca stii de unde sa iei ingredientele, ele vor avea preturi absolut rezonabile. Trebuie sa cauti un loc in care sunt multi chinezi. Au sigur si magazinul lor. In Bucuresti, exista asa ceva in zona Dragonul Rosu, am scris despre el aici.
  • Cu cat ai cutite mai ascutite, cu ata mai usor va fi sa pregatesti preparatele, sa faci felii subtiri. La carne, marimea chiar conteaza!
  • Pregateste-te sa gatesti de doua ori cat vei consuma la o masa. Daca sunteti doi, prepara patru portii. In trei ore iti va fi din nou foame!
  • Nu te sfii sa inovezi. In fond, cam asa au aparut marile descoperiri culinare!

Am sa revin cu cateva dintre retetele mele care au avut un succes nebun acasa. Stiti vorba aceea cu dragostea trece prin stomac? E adevarata!

3 COMENTARII

  1. Si mie imi place mancarea chinezeasca…in principiu pentru ca inca nu am gatit ceva de genul asta.
    Am mai gatit din bucataria indiana dar din cea chinezeaza nu am nimic pe blog deci astept retetele ca sa ma inspir de la tine si sa am ce pune pe blogul culinar.;)
    Pana atunci incerc sa pun in practica sfaturile tale de aici.

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here