Unde mancam in oras cand cautam o locatie speciala? De exemplu, la Costelarie.

costelaria bucuresti

Mereu am zis ca, daca tot iti strici dieta, macar sa ti-o strici pentru ceva care merita, o chestie care iese din obisnuit. Pentru mine, care ies in oras rar spre din an in Paste, tentatiile culinare de genul acesta sunt destul de putine, dar si cand apar…e greu sa le rezisti si se dovedesc atat de placute, incat imi lipseste cu nerusinare orice urma de regret dupa comiterea infractiunii.

Cam asta mi s-a intamplat cu vreo doua saptamani in urma, cand, atrasa de renumele locatiei si de o binevoitoare invitatie, am trecut pragul restaurantului Costelaria.

De fapt, sunt doua restaurante cu acest nume in Bucuresti, unul in Calea Rahovei Nr.147-153, pe langa Palatul Bragadiru si altul pe Strada 11 Iunie Nr.75, in vecinatatea Parcului Carol.

Costelaria este cunoscuta pentru…coaste, normal. De porc, de berbecut sau de vitel, marinate si preparate dupa o reteta traditional braziliana si gatite pe gratar, apoi servite cu chipsuri din cartofi prajiti si ceapa rosie impreuna cu doua tipuri de sos. Practic, nu am vazut, cat am stat pe acolo, de la 12 si pana pe la 3, pe nimeni comandand altceva in restaurant. Normal, as spune, ca doar nu o sa te duci pana ca Costelarie ca sa mananci pizza, de exemplu, nu?

Interiorul e friguros si nu foarte luminos, dar cred ca asta a fost si intentia designerului care a pus in scena un cadru interesant cu iz medieval: podele, mese si scaune masive de lemn, decoratiuni metalice, amintind de armurile cavalerilor. Le-a fost de folos si arhitectura cladirii, e drept.

costelaria bucuresti

costelaria bucuresti

Daca vrei sa mananci la Costelarie in weekend, ori iti faci rezervare, ori mergi pe la 10 dimineata, pentru ca altfel nu ai sanse sa prinzi loc. Noi am ajuns intr-o duminica inainte de 12 si era plin numai pe sfert, dar cand am plecat, la ora 2 si ceva, nu gaseai nici o masa libera, iar a noastra era rezervata incepand cu ora 3. Acest lucru este valabil pentru oricare dintre cele doua sedii, ori la cel de langa Palatul Bragadiru ori la cel de langa Parcul Carol.

costelaria bucuresti

Despre meniu si preturi nu va spun foarte multe, pentru ca le puteti gasi intrand pe site-ul restaurantului. Important este insa de precizat faptul ca poti alege platouri de 1 persoana, 2 sau 4, cele mari sunt consistente, rentabile si din oricare se satura orice grup de mancaciosi. Iar ce nu termini, poti sa iei la pachet linistit, se practica.

costelaria bucuresti

Sosurile sunt de doua tipuri, unul rosu cu o aroma care aducea a scortisoara si care nu prea m-a innebunit, desi era relativ inedit si unul alb-rozaliu, cu iz de usturoi si de alte chestii pe care nu le-am putut identifica, dar pe care l-as fi mancat si gol pe paine de bun ce era.

costelaria bucuresti

Poti manca cu mana, toata lumea face asta, rar vezi vreun simandicos care incearca sa taie cu cutitul si furculita niste coaste destul de incomode pentru mancat elegant, iar la final primesti o farfurie cu apa si lamaie pentru clatit, semn ca da, mana trebuia folosita.

costelaria bucuresti

Exista si cateva mese afara, cand am mers noi, la final de aprilie, era prea frig ca sa stam in aer liber, dar deja de saptamana viitoare cred ca nu va mai fi o problema temperatura. Zona pare linistita, nu e deranjant sa mananci in strada, adica nu stai cu grija ca alti 10 se uita, in trecere, in gura ta.

costelaria bucuresti

Ce mi-a placut la Costelarie

  • Specificul meniului este deosebit, decorul si atmosfera il sustine.
  • Mi-au placut foarte mult chipsurile de cartofi, unele erau crocante, altele moi, numai bune de muiat in sos. Delicioase si muraturile, rar mi se intampla sa mananc muraturi bune la restaurant, asa cum fac eu acasa.
  • Preturile nu sunt chilipiruri, dar nu sunt nici mari, pentru cantitatea de mancare pe care o primesti.
  • Atitudinea foarte foarte amabila a ospatarilor.

Ce ar putea fi imbunatatit

  • Coastele nu au fost foarte bine facute, chiar la o ora cu putina aglomeratie. Te cam chinuiai sa sfarteci la ele (desi la suprafata erau chiar putin arse, cum se vede si in fotografie), lucru pe care l-am sesizat si noi si cativa alti clienti de la o masa alaturata, despre care, din discutiile pe care le aveau cu ospatarii, am inteles ca sunt clienti mai vechi.
  • Unele mese sunt cam inghesuite, risti sa ii dai un cot celui de la masa alaturata, noi am nimerit o locatie cam nefericita din punctul asta de vedere.
  • Se asteapta destul de mult pana cand vine comanda. E de inteles daca te gandesti ca se face pe loc, dar daca iti e tare foame….ti se lungesc putin urechile.
  • Exista o singura toaleta, iar daca localul e plin…posibil sa stai la coada. Dar este curata si spatioasa.

costelaria bucuresti

3 COMENTARII

  1. Am fost in vizita pe siteul lor …
    Mda, arata destul de îngrijit meniul, dar cam aglomerat! Prea multe specialitati pe care sunt aproape convinsa ca nu au cum sa le pastreze proaspete pe toate! Lista e prea lunga si cred ca si de aceea stai pana ti se lungesc urechile de foame! Nici Gordon Ramsay nu ar face fata! 🙂 La bauturi nu ma bag pentru ca nu inteleg preturile, dar ce mi-a sarit in ochi a fost infuzia de ceai care era mai scumpa decat cappuccino. Si apa plata e mai “deosebita” La cat de arse erau coastele pe care le-ai primit eu le trimiteam inapoi! Nu imi place arsura pe carne! … si daca nici nu erau bine facute! Nu sunt Azorel sa rod la oase! 🙂 Inca ceva… sosurile! In meniu nu m-am intalnit cu o denumire a sosurilor! In afara de “sosul case” nu am vazut nimic altceva! Si ca sa primesc un sos pe care sa-l catalogez dupa culoare nu mi se pare practic! Vreau sa stiu si ce contine! In schimb asa in general mi-a placut localul … vrea sa se dea ca o sala de oaspeti intr-un castel medieval… trebuiau sa lase si niste animale libere pe acolo! 🙂 🙂
    Sincer eu nu cred ca l-as vizita!
    Imbratisari draga mea! Sa ma mai scoti in lume ca mi-a placut! Pupici! ♥

    • Te-as scoate mult mai des, dar cand? Ca si eu ies o data pe an…:)
      Sa stii ca mie mi-au placut coastele foarte mult, arata cam arse, dar nu au fost rele, in ciuda acestui fapt. Sotul meu nu prea s-a aratat insa incantat, asa ca incercat sa expun in articol parerea comuna, cu bune si rele.

  2. si sunt si aproape vecini cu mine, ca eu stau in Rahova. Nu stiam de acest local si, intamplator sau nu, coastele dulci-acrisoare-picante sunt printre preferatele mele. Bine, eu am si multe preferate :D. Se stie! Poate le facem o vizita weekend-ul viitor ca tot e ziua mea si trebuie sa fac cinste.

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here