Am povestit anterior depre hotelul de vis pe care l-am descoperit in scurta mea incursiune la Eforie Nord la final de mai, dar nu v-am spus mare lucru despre mancare si nici nu as fi facut-o daca nu aveam, fix la plecare, o revelatie. Am facut un fel de bilant la un moment dat apropo de preturi si acum imi dau seama ca la mare cel mai scump lucru este pana la urma mancarea, nu cazarea, iar prin mancare inteleg pizza, covrigi, shaorma, gratar….plus bautura cu care sa le uzi, asa, ca sa alunece.
Trebuie sa va spun inca de la inceput ca nu sunt fitoasa, nu manac cine stie ce chestii grandioase nici acasa (asta si pentru ca nu gatesc grandios si pentru ca nu mi le permit), dar am si eu un minim de pretentii. De exemplu vreau ca o pizza sa sature si un burdihan de mascul infometat de baile repetate in mare, o shaorma sa aiba gust de shaorma, sa te bucure de la ochi si pana la limba, o friptura la gratar sa miroasa a jar, a tigan, a fierbinte.
Nu m-a impresionat nimic. Autoservirile serveau ciorbe diluate, deloc apetisante, pizzeriile ofereau la preturi de peste 20 de lei portii cu topping saracacios, placintele erau scumpe, iar la supermarket preturile erau cu un leu doi per produs mai mari decat in mod normal. Deh, preturi de statiune. Shaorma de Eforie amesteca intr-un mod deloc placut castravetii acri cu cei proaspeti, probabil ca sa para mai multe ingrediente, iar in ketchup sigur fusese pusa muuuulta apa, ca avea un gust extrem de vag…si nasol.
O singura chestie de mancat mi-a placut in Eforie Nord, gratarul de la o terasa de lemn situata exact lipita de gardul bisericii. Micii nemaipomeniti, ceafa la gratar la fel. Restul produselor de la terasa (ca avea si o autoservire) se prezentau jenant si ca aspect si ca gust, unele le-am incercat noi totusi, ca sa fim convinsi….si pentru ca ne era cu adevarat foame, adica ciorba de vacuta/burta, pizza, tochitura.
Dar orice amintire cat de cat neplacuta s-a sters la plecare, cand, pentru ca mai aveam de pierdut vreo ora pana la trenul catre Bucuresti, am cautat ceva de mancare si am gasit exact in zona, adica in stanga cum stai cu spatele la cladirea garii din Constanta, cea mai buna shaorma pe care am mancat-o vreodata. Nu exagerez nici un pic si trebuie sa va spun ca nici nu eram cumplit de infometata, in stadiul ala in care apreciezi orice rahat numai pentru ca iti umple burta. Dar recunosc, sunt cel mai mare fan in viata al produsului alimentar mai sus numit.
Imi pare teribil de rau ca nu am apucat sa fac o fotografie in timp ce vanzatoarele, doua la numar, rulau, amestecau, impachetau cu o viteza si o sincronizare una cu alta care le-ar fi recomandat cu tarie pentru urmatoarea editie Romanii au talent. Exact in aceeasi secunda a pus fiecare pe o tavita mica fiecare cate o shaorma si in schimbul a cate 12 lei portia, m-am bucurat impreuna cu Mr SF de regina shaormelor.
Lipie proaspata, carne suculenta, multa, legume variate, sos suficient, o portie de fericire grandioasa, bine rulata, fierbinte….un motiv in plus sa ma intorc repede la mare.
Later edit: Pentru ca, de fiecare data cand ajungem la mare trecem pe acolo, am pozat si celebra locatie, ca sa v-o arat, poate vreti sa incercati, sa nu credeti ca va pacalesc cu ceva. Doi ani si ceva mai tarziu preturile au ramas identice: 12 lei portia mare de shaorma minunata!
O gasiti in acest articol:
Cat de ieftina poate fi o vacanta la mare. Septembrie la Eforie Nord.