Cel mai om destept din lume

maimute…e ala care isi ia concediu nu de sarbatori, ci imediat dupa, cand altii revin la serviciu cu porcu’n mate si vinu’n nas. Nu ma refer la amaratii lucratori ai serviciilor care asigura asistenta non stop, ci la restul, gen corporatisti obisnuiti, care se lupta sa aiba timp inainte de sarbatori, gen 23, 24 sau 30, 31 decembrie ca sa isi poata fierbe sarmalele in liniste, ca alta treaba mai importanta nu au.
Pe bune, acum, daca nu pleci din orasul de bastina si nici nu ai ghinionul sa lucrezi chiar in ziua de Craciun sau in dimineata de Anul Nou, restul zilelor, adica cele care preced sarbatorile, chiar nu conteaza. Ca inainte de sarbatori majoritatea companiilor (care nu lucreaza cu publicul, ca pe alea le-a luat dracu’) sunt mai permisive si toti sefii de departament aproba program redus, pe care il mai reduci si tu suplimentar, ca bossul nu o sa aiba inima sa te certe tocmai de sarbatori, dupa ce ti-a tinut discursul cu the christmas fucking spirit. Iar daca nu iti reuseste chiuleala, oricum pierzi timpul lancezind, ca doar nu o sa te spetesti pe final, doar ai auzit de mic copil ca porcu’ nu se ingrasa in ajun.
La noi la job s-a negociat la greu pentru zilele libere dinaintea Revelionului sau a Craciunului si vorbesc in calitate de cunoscator, ca m-am numarat printre castigatorii uneia dintre perioade. Si ce mare branza am facut cu victoria asta grandioasa? Am fiert la piftie pana cand bucataria mi-a devenit sauna cu aroma de usturoi si am taiat la salata de boeuf de parca era ultima pe care urma s-o mai mananac tot restul vietii mele, am migalit la un tort care a avut in final gust de carton indulcit si pe urma am mancat de ciuda la greu din toate preparatele, ca doar muncisem la ele, nu era sa le arunc. Ulterior, m-am intors la job printre fete la fel de incruntate ca a mea, intrebandu-ma unde naiba si cum s-au dus sarbatorile astea. Ce mare nenoricire era daca nu as fi fost libera? Daca nu castigam negocierile? As fi renuntat la piftie si as fi taiat numa’ un cartof si doua muraturi pentru salata boeuf, daca apucam sa le cumpar si pe alea, evident. Ma duceam in vizite pe la neamuri, ca in vizite de sarbatori tot omul te pune la masa, nu ramaneam flamanda nici intr-un caz. Si dupa, cand toata nebunia cu revelionul si alea alea ar fi trecut, mi-as fi luat de ciuda vreo doua trei zile de concediu fix dupa sarbatori, uite asa, de-a naibii. Iar azi, cand toti corporatistii se intorc imbuibati la job cu sictir maxim pe moaca, eu ma hlizeam la zapada de afara, asta dupa ce dormeam ca vaca pana la 10.
In loc de asta ce am facut? M-am trezit plina de spume, mi-am tras in graba niste haine  fata de care mai sifonata nu era decat mutra mea, am iesit intr-un ger de crapau pietrele, am alunecat pe gheata si apoi m-am udat la picioare in mocirla, am injurat traficul, m-am inghesuit in metrou la un loc cu alti norocosi ca si mine, care mureau de nerabdare, sunt sigura, sa ajunga la job.  La serviciu am preluat si sarcinile colegei mele, care a fost doar aparent mai putin norocoasa decat mine cand a pierdut la minunata negociere de care va vorbeam mai devreme, asa ca si-a luat liber dupa, nu inainte si, in concluzie, la faza cu treaba, nu am terminat-o nici pe a mea nici pe a ei, asa incat nu mi-a ramas, la ora 5, decat sa imi duc sictirul si acasa. A dracu’ o fi aia care isi mai ia teapa si de Paste, sa ma umflu eu ca un cozonac daca nu am invatat o lectie sarbatorile astea!

12 COMENTARII

  1. Atâția ani am lucrat de sărbători că acuma nu mă mai interesează nicio teorie. Vreau liber și în 24 și în 31 indiferent ce se întâmplă apoi 🙂
    Când vedeam că în data de 31 dec, la ora 13-14 intrau clienții să-și plătească factura de gaz sau să vadă dacă ”se încadrează” la ceva credit, îmi venea să-mi tai venele 🙂

  2. La multi ani si un inceput mai bun 🙂

    Eu am decis ca si urmatorii ani imi petrec sarbatorile in concediu, departe. Da, sarbatori fara piftie (desi imi place), fara salata beuf (si pe aia o iubesc – vezi ca se poate face repede fara tocat pana la frustrare (superblogulluimihnea.blogspot.ro/2015/12/salata-de-boeuf-rapida.html ), fara curatenie etc. Dar de intors, tot incruntata m-am intors, ca mi-am iesit din ritmul de trezit dimineatza 7.30 si infashat pachet, copchil de scoala, mic dejun, si fundul meu, si in 30min iesit pe usa. Si ca mine vaz ca sunt si ceilalti colegi 🙂

    Asa ca trantesc o salata beuf weekendul care vine, ce va fi bine apreciata de moi la pachetul pe urmatoarele zile (si poate si de prieteni, daca imi da lenea sa fac mai mult si sa invit 🙂 ).

    • Sa stii ca am citit reteta, dar am ramas cu o mare nelamurire la partea cu maioneza. Cum reusesti sa o faci atat de rapid? Pui tot uleiul de la inceput, sau cum? In rest, cu taiatul ma descurc de fapt, ma alintam mai sus, am o scula speciala, cumparata de la niste basarabeni, un fel de gratarel din sarma foarte subtire, dispusa in patratele. Nu toc decat muraturile, care sunt prea tari ca sa mearga prin ea.

    • aaaa, sa ne faci o prezentare la scula, pare interesant!

      La maioneza pun 2 galbenusuri (deseori si albusul, doar am zis ca e lene) in borcanul de 700gr si uleiul (cam 300ml poate mai mult) de la inceput. Las 2-3 min sa se duca ouale la fund si sa iasa aerul(pana scot blenderul) si bag si blenderul vertical cu picior (ala de supa crema) si il bag pana la fundul borcanului sa inghesui galbenusul, si inclin putin sa scot bula de aer introdusa cu blenderul. Si pac, bazzz, 30sec. Cauta si pe youtube: how to make mayonese in 30sec

  3. Sunt total de acord cu tine! Vaaai cât m-am stresat să-mi iau ambele săptămâni chiar, faţă de anii trecuţi când îmi luam doar una.
    Prea tare nu m-am spetit cu gătitul şi toate cele pentru că am fost la ai mei toată perioada şi eforturile au fost împărţite astfel încât nu prea am simţit. Şi chiar m-am simţit bine acasă.
    Dar revenirea în forţă la muncă… pfff am uitat de concediu din prima zi. Iar munca mea + munca pe care a trebuit să o fac în locul colegului care mi-a ţinut locul m-au făcut să-mi doresc un nou concediu deja. :))))
    Drept urmare, e bine să învăţăm din g̶r̶e̶ş̶e̶l̶i̶ experienţe 😀 şi să ne luăm concediile după ce le calculăm foarte bine 😉

  4. P.S: Am văzut tatuajul!!! 🙂 Îmi place mult! Japoneza este limba mea de suflet, chiar dacă abia ştiu două boabe şi nici nu cred că voi şti mai multe prea curâmd :)))
    Ce semnifică, dacă nu sunt prea indiscretă? 😀

    • Nu esti indiscreta, inseamna "Dark side". Este facut in perioada mea salbatica, cu vreo 7 ani in urma. Ma bucur ca ti-a placut, si eu il iubesc foarte mult, am senzatia ca mi-am facut un cadou frumos…pe viata. Cred ca intelegi ce vreau sa spun, ca si tu erai tare mandra de al tau…si pe buna dreptate!

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Please enter your name here