Cum sa faci shaorma acasa

Knorr-ShaormaLa televizor, stiri. Il aud pe Mr SF cum tipa ca din gura de sarpe din sufragerie:

– Vino repede, iubi, sa vezi ce nenorocire s-a intamplat!

Aoleu! Disperarea lui a ajuns pana in bucataria unde desfasuram ceva exercitii practice de crescut burta si indepartat vechea gaura din curea…si s-a infiltrat perfida pana la inima mea, dandu-i suturi palpitande. La naiba! Dau focul mai mic sub oala, pun lingura pe dulap si ies cu corasonul chitic.
In timp ce parasesc spatiul culinar aud cum lingura plina de sos cade pe gresie. Ajung la timp cat sa vad finalul stirilor care anunta ca a luat foc nu stiu pe unde in Bucuresti, o shaormerie. Are dreptate omul meu. Asta da, e o nenorocire adevarata. Pentru ca sunt cel mai mare fan shaorma in viata si degeaba imi spuneti de toti cateii de pe strada hingheriti si euthanasiati, n-o sa ma impresionati cat ma impresioneaza arderea unei shaormerii. Puteam suferi mai tare numai daca era a mea.
Ne privim in ochi o clipa minunata si radem amandoi de micul joc care ne aminteste de marile noastre pasiuni culinare. Anyway, mi-am amintit de povestea asta pentru ca voiam sa va spun ca eu am descoperit plicul pentru shaorma de la Knorr. Oricat am incercat sa fac acasa o shaorma care sa aiba gustul acela special care ma innebuneste pe mine, nu am reusit. Ba era prea seaca, ba era prea picanta, ba…mai stiu eu ce, dar numai cum trebuie, nu.  Retete sunt diverse si puteti gasi la o simpla cautare pe google. Le-am incercat, chiar daca nici macar nu iti trebuie o reteta ca sa prepari Shaorma. Doar vezi cu ochii tai ce ti se pune in ea. Totusi…mie nu mi-a iesit nici una ca la carte. Poate si pentru ca nu am instrumentul acela ca un fus gigantic in care puiul sau vita sau oaia se frig delicios, nici cutitele lor ca sa tai fasii de carne subtiri.

 

Ei bine, lucrurile s-au schimbat de cand am descoperit minunea de plic de la Knorr. Costa in jur de 4 lei si contine doua chestii: niste condimente pentru carne, care ii dau gustul acela specific, chiar daca nu ai facut carnea la gratar si un plic mai mic cu condimente pentru sos, care se amesteca in principiu cu maioneza (cateva linguri). Eu facusem si un amestec de smantana cu usturoi si am ramas cu ele, plicul a fost suficient pentru doua portii gigantice. Nu e nici o economie financiara, pentru ca acasa e chinuiala mare sa prajesti, de exemplu cartofi pentru 2 portii numai. Sa cumperi (daca nu ai) un borcan de castraveti murati pentru 3 bucati, cat iti trebuie. Sa iei o varza intreaga, doar pentru cateva foi pentru facut salata. Nu e neaparat rentabil, dar un adevarat fan shaorma nu se uita la amanunte din astea.