Dieta mea devine, e adevarat, in mare masura una de mentinere, slabirea a trecut pentru moment pe planul al doilea, avand in vedere scaderea spectaculoasa din ultimele luni.
Pentru ca multa lume m-a intrebat totusi, concret, ce si cat mananc, am decis ca meniul de saptamana asta sa vi-l prezint detaliat, pe zile.
Nu e propriu zis de regim, in sensul ca am mancat mai multe tipuri de alimente (putina paine, pateu de ficat, prajitura de casa, branza telemea) care nu sunt teoretic recomandate in dietele de slabire, dar m-am bazat pe faptul ca imi permit, daca mananc putin, sa gust din mai multe lucruri de care imi e pofta. De fapt, asa as vrea sa procedez de aici si pana la final de an. Am sa astept sa vad care sunt rezultatele lunii acesteia si daca raportul intre kilogramele slabite si eforturile facute pentru a le slabi este multumitor, am sa adopt a la long aceasta strategie. Tot apropo de strategie, am hotarat sa imi fac o zi pe saptamana de acum, lunea, numai de fructe, profitand de faptul ca oferta de pe piata este generoasa. De mentionat faptul ca in fiecare zi am baut 3 litri de lichide: 1.5 litru apa cu lamaie si 1.5 litri apa plata si minerala, lucru pe care as vrea sa il mentin de asemenea a la long.
Apropo, nu mai stiu daca am mai spus-o, dar nu scriu aceste articole pentru a da cuiva sfaturi, ci doar pentru a povesti experienta mea. Nu sunt nutritionist, am slabit urmand niste principii generale de dieta si adaptandu-le cerintelor corpului meu, poftelor si nevoilor lui. Ceea ce am facut a functionat si am constatat ca ma simt bine, nu sunt slabita, sleita de puteri, ci dimpotriva.
Luni : dimineata cafea fara zahar, apoi toata ziua fructe (4 mese de caise)
Marti
Dimineata: cafea fara zahar
Gustare ora 10.00: un baton Fibrobar
Pranz: Caise
Seara: Mancare de fasole verde – o farfurie plina cu varf si 2 bucatele de prajitura de casa- pandispan cu caise
Miercuri
Dimineata: cafea fara zahar
Gustare pra 10.00: un baton fibrobar
Pranz; piept de pui la cuptor ( jumatate de piept de pui, pentru ca era foarte mare)
Seara: salata de rosii ( plus catraveti, ceapa si ulei de masline) cu 2 felii de branza telemea, o felie de paine prajita cu pateu de ficat si cateva caise
Joi
Dimineata: cafea fara zahar
Gustare ora 10.00 cateva caise
Pranz: piept de pui la cuptor (cealalta jumatate de piept de pui, pentru ca era foarte mare)
Seara: O felie mare de paine prajita cu pateu
Vineri
Dimineata: cafea fara zahar
Pranz: un baton fibrobar
Gustare dupa amiaza: 2 piersici
Seara: o jumatate de farfurie de mancare de fasole verde, o felie de paine prajita cu branza telemea
Sambata
Dimineata: cafea fara zahar
Pranz: cartofi prajiti
Seara: cartofi prajiti (o portie mica de tot)
Duminica
Dimineata: cafea fara zahar
Pranz: peste la cuptor (novac si salau) cu legume
Seara: pepene galben