Socata. Reteta de sezon

socataE vorba, evident, de reteta din flori de soc, nu intelegeti gresit titlul, nu scriu cu diacritice si nu m-a şocat nimic.

Acum doua zile, Mr SF a venit acasa cu o punga de flori de soc. Pasul urmator a fost sa scoatem toate borcanele pentru castraveti murati si sa le umplem cu apa, zahar, flori de soc, drojdie si apa, dupa ce in prealabil m-am documentat, unde altundeva decat pe internet?

A trebuit sa fac o medie a cantitatilor din retete, pentru ca difereau si apoi, pentru ca punga fusese mare si eu nu aveam borcane de 10 litri, bucataria mi-e plina de borcane mai mici, de 4-5 litri. Mai exact 8 bucati. Va fi atat de multa, incat cred ca o sa pot face, fara prea mult efort, baie in ea. Nu ca as dori asta, era a sa, o metafora.

La un borcan de 5 litri am pus asadar cam 5 flori de soc mari, 250g de zahar, 2 lamai taiate felii si apa cat sa le acopere. A doua zi, dupa ce am amestecat cat sa se topeasca zaharul, am adaugat 5g de drojdie uscata si am umplut borcanele cu apa, dar nu pana la buza, am mai lasat un pic de loc. Si acum stau langa ea si o pazesc sa fermenteze, pofticioasa ca pisica in fata castronului de peste proaspat.

6 COMENTARII

  1. Ce bine te-ai nimerit cu articolul asta! Chiar ieri am vazut ca-i plin de flori de soc prin piata si ma gandeam daca as fi capabil sa fac o socata. O iau ca pe-un semn si am sa-ti pun reteta in practica! 🙂

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Please enter your name here