Cea mai buna bere pe care am baut-o vara asta nu a fost intr-o terasa de fite, nici pe malul marii, asa cum visam in primavara. Cea mai buna bere am baut-o intr-o bodega de la marginea Bucurestiului, ochi in ochi cu domnul inimii mele. Berea era rece, cu guler ca la carte si a alunecat direct catre camara sufletului, printr-o inimaginabila fantezie a anatomiei.

Va povesteam acum o luna despre vizita mea la Piata de Gros din Bucuresti si economia pe care am facut-o cu cumparaturile de atunci. Ei bine, imediat ce am luat salariul si bonurile de masa luna asta, am mai facut o incursiune la respectiva piata, mai documentata, mai plina de avant si doxa de liste de preturi de prin hypermarket, asta asa, ca sa putem compara mai cu foc.

Daca data trecuta luasem pulpe cu spate Cocoricco 8 lei kg (pungi de aproximativ 1kg/3 pulpe) care au fost nemaipomenite, adica nu prea grase, nu prea anemice, de data asta m-am riscat la pulpe olandeze cu 7.2 lei kg (preturile variaza de la o saptamana la alta cate putin) pentru ca nu erau grase, erau exact cat cele de la Cocoricco la dimensiuni (probat pe cantar). Cand am ajuns acasa am facut un calcul in urma caruia a rezultat minunatul pret de 2 lei per pulpa de  pui (cu tot cu spate), ceea ce pot sa spun ca m-a incantat. Am mai luat aripi de pui congelate cu 7 lei kg ( doua pungi mari au abut aproape 3 kilograme, sunt curioasa cata apa injectata si inghetata voi gasi, am sa le cantaresc dupa ce le decongelez), carne tocata de curcan si amestec de pui si porc cu 8.3 lei kg (pungile au  900 de g) dar nu stiu cat este de buna, recunosc. Pungute cu pipote si inimi gasiti cu 9 lei kg.

Marea mea bucurie a fost din nou tot de la magazinul Cristim, unde am aflat ca se primesc si bonuri de masa, e cam singurul loc din Piata de Gros. Am gasit crenvursti polonezi (recunosc, m-am uitat in dex on line ca sa stiu exact cum se scrie cuvantul asta) cu 14 lei kg, in timp ce in Carrefour sunt 18 lei. De Sunca de Praga nu m-am putut atinge, intrucat un calup era minimul de achizitionat si avea in jur de 3 kilograme. Mi-a fost si mai ciuda cand am vazut ca diferenta de pret fata de Carrefour era nu mai mult nici mai putin de 8 lei kg. Am mai luat si sunculita aceea taraneasca afumata (de care v-am mai spus si data trecuta) care se topeste in gura (16 lei kg fata de 20 in hypermarket)

La finalul tuturor acestor aventuri, in timpul carora mi s-au conturat in minte retele pentru saptamanile viitoare m-am oprit impreuna cu Mr SF intr-o bodega si acolo am savurat berea fabuloasa de care va povesteam la inceput si am inceput sa facem filosofie pe marginea proaspetelor noastre aventuri la cumparaturi.

Am acceptat faptul ca perioada pe care o traversam ne obliga la astfel de inginerii financiare, fara ele nu ne-am permite mici bucurii din cand in cand. Asa am reusit sa ne cumparam expressorul ( pe care inca il mai consider o minune a aparatelor electrocasnice), masina de paine si am facut déjà planul pentru Black Friday 2013, care anul acesta cade la finalul lunii noiembrie.

Update 10 septembrie: Carnea tocata e cam nasola, are gustul conservelor acelea de carne  chinezesti. De acum o voi ocoli.

16 COMENTARII

  1. Cu atâta concediu cât am avut am uitat de cumpărături, liste şi programări. Mulţumesc, Dănuţă, că mă readuci pe circuit! Îmi amintesc de şunculiţa aceea, despre care ai scris şi data trecută, şi multe preţuri la carne sunt remarcabile.
    Şi mi-ai mai dat o idee bună: mă gândesc eu bine ce ne trebuie prioritar şi inţiez o discuţie filozofico-practică, cu al meu soţior, să-l conving să punem banii deoparte pentru obiectul cu pricina.
    O seară frumoasă, şi vouă, cu idei inspiraţionale!

    • Pai, Mihaela draga, tu m-ai inspirat!!!
      Preturile sunt bune, dar produsele sunt toate congelate, asta trebuie avut in vedere. Adica sunt unii care le prefera proaspete.

  2. Ce-mi place de voi cum va dedati voi impreuna la inginerii financiare udate la final cu o bere! Da, asta-i cuplul care-mi place. Bravo! 🙂 Ma duc sa fac si eu o lista de shopping, ca si noi avem nevoie de niste inginerii in perioada asta 😉

  3. Noiembrie, deci! Poate mă aleg şi eu cu o maşină de pâine că mi-au amorţit mâinile de la frământat. Voi mi-aduceţi aminte de cuplul nostru, mai la inceput. Acum …am schimbat tactica. Facem aprovizionarea de la mama …din sat. Eco-bio-ieftin…

  4. De carnea tocata aveam de gand sa ma leg, in timp ce citeam. Nu mai cumpar de multi ani asa ceva. In pungile alea congelate gasesti orice (oase sfaramate, zgarciuri, coloranti, conservanti, apa, grasime), doar carne tocata nu. Prefer sa dau mai mult, dar sa cumpar carne si sa fie proaspata, nu congelata si recongelata.

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Please enter your name here