Magazin cu ingrediente chinezesti in Colentina

magazin chinezescNu sunt neaparat cel mai pasionat bucatar, dar sunt innebunita dupa mancarea chinezeasca, asa ca trebuia sa gasesc un magazin din care sa ma aprovizionez. Evident ca in Colentina, unde altundeva sa fie un asemenea magazin, adica aproape de Chinatown-ul capitalei? Ma rog, stiu ca exista cel putin inca unul in Dragonul Rosu (nr 1), dar cine are timp sa ajunga pana acolo?

Inca de acum doi ani, cand aveam un pic de timp la dispozitie mergeam sa cumpar ingrediente chinezesti de la un restaurant, Coltunas Chinezesc, aflat la intersectia Soselei Colentina cu Strada Sportului, exact vizavi de statia de tramvai 21 care se numeste Sportului (15 min aproximativ de mers de la Bucur Obor, in conditii de trafic).

magazin chinezesc

Coltunasul cu pricina are, langa usa, un stand special destinat celor care doresc sa gateasca chinezeste si poti gasi acolo, in functie de noroc, o multime de minuni. De data asta insa era destul de golut, eu cautam, printre altele si niste condimente speciale, iar vanzatoarea, cand a auzit, m-a indrumat sa merg doua statii mai departe, in directia Dragonul Rosu, unde puteam gasi un supermarket, condus de acelasi patron ca si magazinul. Si l-am gasit, il puteti vedea si voi in fotografiile atasate. Adresa exacta cred ca este  Sos Colentina, nr 384.

Pe dinafara ASIA Supemarket arata mai impunator decat pe dinauntru, dar aspectul usor saracacios este pe deplin compensat de multitudinea ingredientelor si de preturile absolut incantatoare. Chiar si fata de raftuletele de produse din restaurantul Coltunas, scoti mult mai putini bani din buzunar, sa nu mai compar cu hypermarketurile gen Cora sau Carrefour. Iar ciuperci urechi de lemn eu nu am gasit pe nicaieri pana acum, in afara unui magazin pe net cu preturi care iti taiau rasuflarea si pofta de mancare. De exemplu eu cumpar sosul de soia (cu care fragezesc fripura la gratar de orice tip, fie ea pui, vitel sau porc),sticla de 150 de ml din Lidl, cu 5 lei. Aici am dat 7 lei pe 500 de ml.

In afara de ingrediente pentru mancarea chinezeasca la supermarketul amintit gasiti si o gramada de vase specifice, dar la ele nu am apucat sa ma uit, eram si grabita si zapacita de bucuria de a gasi toate minunatiile acelea la un loc. In afara de ce am luat eu si veti vedea mai jos, mai erau o gramada de chestii, de la ciuperci de tot felul la alge si sosuri, combinatii de arome si ingrediente, eu am optat aproape traditionalist, numai pentru ce cunoasteam si gatisem anterior, ca bugetul ma tinea strans.

magazin chinezesc magazin chinezesc

Haideti  sa va spun ce am cumparat:

  • Ulei de susan – 25 de lei 500 de ml
  • Sos de soia dark 7 lei 500 de ml (aveau si varianta light si in receipiete de diferite marimi, ba chiar si la pungi, daca nu ma insel. In fotografia de mai sus, bidoanele acelea mari, albe de jos, de pe raft, sunt cu sos de soya
  • Taitei de orez (o punga mare de 400g)  6 lei
  • Un plic de amestec  13 condimente 3 lei
  • Ciuperci urechi de lemn – 12 lei punga de 100 de grame, deshidratate. Puse in apa se umfla cat nici nu gandesti. Cred ca poti face cam 4-6 portii dintr-o punga.
  • Muguri de bambus la conserva de 567 de g, cantitate neta 300 g – 6 lei

Si, apropo, vanzatoarea a fost extrem de amabila, m-a ajutat sa aleg, mi-a recomandat produse, mi-a gasit urechile de lemn dupa care rataceam disperata si mi-a dat chiar si cateva sfaturi apropo de retete. Sambata am programati deja musafiri! 🙂

Update: nu mai iau sos de soia dark, si nici condimente de acelea de 3 lei, amestec. Sosul coloreaza, dar nu da aroma deosebita (am citit ulterior pe net ca asa este varianta dark, nu are magazinul nici o vina) , iar condimentele nu au un gust care sa imi placa. Poate ca nu sunt eu obisnuita cu anumite gusturi, e si asta posibil. Urechile de lemn au ajuns cam pentru 6 portii mari mari, dar nu recomand sa faceti un fel numai cu urechi de lemn, nu au suficienta savoare, sunt mai degraba gen avocado in salata.Taiteii de orez au fost absolut senzationali. As fi putut manca numai taieti de orez cu carne de porc. totusi, vanzatoare spune ca sunt din aia instant. Nu sunt. Trebuie fierti, clar. Bambusul: am mancat si mai bun. Mult.

14 COMENTARII

    • Cristina, una dintre vanzatoare spunea ca isi vor face in curand si site. Daca se apuca si de livrari, ar fi genial.

  1. Dana, gând la gând cu bucurie! Miercurea trecută am fost la Carrefour şi l-am observat din tramvai. Sigur că mi-am zis că îi voi face o vizită. Şi mie îmi păruse puţin goluţ, atât cât se poate vedea prin geamuri, dar la cât de multe produse chinezeşti cunosc eu, nu-i bai. De vreo lună mă gândesc să-ţi testez reţeta aceea de pui cu legume chinezeşti, iar acum mă ispiteşti cu ciupercile alea minune, de face omul atâtea porţii din ele. Poftă bună, zic!

    • Ehehe, ce coincidenta! Uite ca acum stii ce gasesti pe acolo! Spor la gatit.:)
      Portiile pentru ciupercile chinezesti sunt calculate avand in vedere ca le combini cu carne sau cu sosuri si orez, nu poti sa te saturi de patru ori NUMAI din punguta aceea. Dar e o mancare usoara ( si de facut si de digerat).

    • Cu drag. Si eu am cautat informatia asta…si nu am gasit nimic de actualitate. Tare ma bucur ca am fost de folos, ca stiu cum e sa cauti, mai ales la preturi rezonabile.

    • Din cate-mi amintesc, urechile de lemn sunt pentru textura ("umplutura"). In supe se pun DOAR cu acest scop. Am gustat si eu si intr-adevar sunt cam "neutre". Tocmai azi am citit ca sosul dark nu este asa de puternic la gust.
      Bambus am mancat dintr-o singura sursa. Cam ciudat la gust daca nu se combina cu anumite ingrediente/sosuri.
      Iti recomand sa "tunezi" mancarurile asiatice cu ridichi din ala care la noi in tara se considera naspa din cauza ca e iute (uscat si batran, daca-mi amintesc bine). Am incercat si muraturi in cantitati mici. Iese bine la gust.

    • Din pacate eu nu il stiu, nu mi-a trecut prin cap sa ma uit, dar m-am dus acolo pe la ora 17.00 si era deschis. Dar nu stiu daca si sambata este program.

  2. Am cumparat on line de la ei.
    Vreau sa spun ca urechile de lemn sunt senzationale cu pui.
    Indrazniti, merita.
    Reteta am luat-o de pe net, de laLena.ro

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Please enter your name here