Metabolismul este procesul prin care organismul fiecaruia transforma hrana consumata in energie. Daca manaci anumite alimente poti sa grabesti acest proces metabolic, poti sa iti convingi organismul sa arda mai multe grasimi decat ar face-o in mod normal.
De exemplu, cand manaci alimente sarace in carbohidrati, corpul tau incepe sa arda grasimi mai multe pentrua produce energie, astfel incat practic intreaga dieta se bazeaza pe alegerea alimentelor de acest tip, sarace in carbohidrati.
Cu alte cuvinte, aceasta dieta de slabire functioneaza prin schimbarea chimiei organismului.
Mai jos o lista cu alimente cu zero carbohidrati – din care poti manca cat vrei!
ALIMENT (100G) | CARBOHIDRATI |
Orice carne de peste | 0.0 |
Orice carne neprelucrata de vita, porc, pui, rata, gasca, curcan, prajita, fiarta sau fripta | 0.0 |
Carnati de orice fel | 0.0 |
Conserva de peste in ulei | 0.0 |
Organe pe vita, porc, pui, prajite, fierte sau fripte | 0.0 |
Mezeluri ( parizer, salam, sunca, muschi tiganesc) | 0.0 |
Margarina | 0.0 |
Pateu de ficat | 0.0 |
Slanina | 0.0 |
Toba | 0.0 |
Ulei | 0.0 |
Untura | 0.0 |
Alimente c u f putini carbohidrati
ALIMENT (100G) | CARBOHIDRATI |
Branza Cheddar | 0.1 |
Branza de Olanda | 0.2 |
Un ou de rata (cca 60g) | 0.2 |
Galbenus de ou de gaina | 0.3 |
Albus de ou de gaina | 0.5 |
Cafea cu lapte integral | 0.5 |
Ou de gaina integral | 0.6 |
Lapte de soia | 0.8 |
Tofu | 0.8 |
Branza topita | 0.9 |
Cafea neindulcita | 1.0 |
Cascaval Dobrogea | 1.0 |
Cascaval Penteleu | 1.0 |
Chefir | 1.0 |
Iaurt | 1.0 |
Loboda | 1.0 |
Sana | 1.0 |
Telemea de oaie | 1.0 |
Telemea de vaca | 1.0 |
Castraveti in otet | 1.5 |
Ceai cu lapte integral | 1.5 |
Conopida in apa | 1.5 |
Macrou in sos tomat | 1.6 |
Vinete in bulion | 1.6 |
Hering in sos tomat | 1.8 |
Spanac cu orez | 2.0 |
Unt | 2.0 |
Vinete in ulei | 2.4 |
Ardei gras verde | 2.5 |
Dovlecei in apa | 2.5 |
Fasole verde | 2.5 |
Stiuca in sos tomat | 2.7 |
Salata verde | 2.8 |
Cod in sos tomat | 2.9 |
Gin | 2.9 |
Castraveti | 3.0 |
Gogosari in otet | 3.0 |
Pasta de carne | 3.0 |
Salata de varza rosie | 3.0 |
Vin alb | 3.0 |
Smantana | 3.1 |
Tocana de legume | 3.1 |
Tomate in bulion | 3.1 |
Dovlecei | 3.2 |
Ciuperci | 3.3 |
Varza acra | 3.3 |
Babusca in sos tomat | 3.4 |
Bureti | 3.4 |
Caras in sos tomat | 3.4 |
Patlagele rosii | 3.4 |
Rasol de macrou cu legume | 3.4 |
Varza murata | 3.4 |
Ceapa verde | 3.5 |
Ghiveci in bulion | 3.7 |
Rubarba | 3.8 |
Spanac | 3.9 |
Branza dietetica de vaca | 4.0 |
Rosii | 4.0 |
Andive si cicoare | 4.1 |
Sparanghel | 4.1 |
Ghiveci in ulei | 4.2 |
Ridichi | 4.2 |
Crap in sos tomat | 4.3 |
Crap in sos tomat | 4.3 |
Branza grasa de vaca | 4.5 |
Lapte de capra | 4.5 |
Lapte de vaca integral | 4.5 |
Lapte de oaie | 4.6 |
Manatarci | 4.6 |
Patlagele vinete | 4.8 |
Conopida | 4.9 |
Lapte de vaca normalizat | 4.9 |
Ridichi de iarna | 4.9 |
Bere blonda | 5.0 |
Bere neagra | 5.0 |
Lapte smantanit | 5.0 |
Suc de tomate | 5.0 |
Vinete | 5.0 |
Lapte de bivolita | 5.2 |
Ardei iute | 5.3 |
Gulii | 5.4 |
Carne presata | 5.5 |
Lapte batut de vaca | 5.5 |
Varza | 5.7 |