anulnouchinezesc-1Daca ar fi sa aleg pentru anul care vine o singura dorinta, numai una, cred ca as incerca sa pacalesc din vorbe soarta si i-as cere sa imi dea determinare. E singurul lucru care uneori imi lipseste pentru a-mi duce la bun sfarsit toate proiectele pentru urmatoarele 12 luni.

Ati sesizat ca am spus: pentru anul care vine? Vine, nu am mintit cu nimic, e noul an chinezesc, cel al Caprei de Lemn, de care ne despart numai cateva ore. Mai exact la ora Romaniei 18:00, in China e 00:00 si cerul se umple de lampioane, pentru ca incepe un nou an.
Anul Caprei de Lemn pare un an bun pentru majoritatea zodiilor, astrologii spun ca va fi unul al sporului demografic, se vor naste copii multi. Poate ca va veni si la mine barza, ca tot se apuca de drumuri dese. De asemenea se pare ca elementul lemn asociat caprei, are rolul de a potenta abilitatile creative. Nu poate sa imi strice…daca tot e scris in stele. Totusi, asa cum spuneam, tot ce mi-am propus pentru urmatoarele luni poate fi dus la bun sfarsit cu determinare, cu vointa de nestramutat.Unul dintre punctele de pe lista este sa reusesc, pentru sanatatea mea, sa slabesc in anul care vine 40 de kilograme. Pentru un asemenea demers iti trebuie vointa, nu gluma, dar mai ales echilibru. Echilibru intre poftele care ti-au condus viata pana acum si disciplina alimentara pe care o impui corpului. Printre zeci de renuntari trebuie sa se strecoare si un mic capriciu, un premiu care sa te motiveze. Din cand in cand.

Un asemenea premiu il reprezinta mancarea chinezeasca. Am in caietul cu retete personale cateva astfel de modele de rasfat culinare, dar adevarata mancare chinezeasca are un gust pe care niciodata nu o sa il obtii in bucataria de acasa, decat daca detii secretele adevaratilor profesionisti in prepararea ei. Iar daca tot imi permit un capriciu, atunci o sa fie unul deplin, satisfacator, delicios…dar totusi care sa nu te ingrase. O sa fie Wu Xing, cel care a devenit un adevarat simbol in materie de bucatarie chinezeasca cu livrare acasa, Wu Xing care ofera azi cate un lampion pentru fiecare comanda, ca sa poti sa iti inalti catre cer dorintele, sperand ca acolo, mai aproape de zei, se aud mai bine.

In plus, te fotografiezi cu lampionul primit cadou si postezi pe facebook  imaginea folosind #AnulNouChinezescWuXing. Vor curge like-urile, fii convins. Primele 100 de poze cu cele mai multe like-uri
intra in concurs, iar 20 dintre ele caştigă un premiu impresionant 1000 de lei în preparate Wu Xing, pentru tine şi toţi
prietenii tăi!
 Ati observat ca mancarea chinezeasca, datorita ingredietelor sale aparte, este usoara? Ca te ridici de la masa multumit, satul, dar totusi nu ingreunat? Soia, uleiul de susan, condimentele speciale, orezul, legumele preparate astfel incat sa dea maximum de savoare pastrandu-si totusi vitaminele, toate acestea si inca multe altele fac din mancarea chinezeasca un rasfat al papilelor gustative. Dar nu trebuie sa va mai spun eu asta, sunt sigura ca stiti, doar una dintre cele mai cautate postari de pe acest blog este cea despre puiul cu legume in stil chinezesc.
Ce as putea cumpara de la Wu Xing potrivit cu dieta mea sau fara sa ma abat prea mult? Am o multime de optiuni.
De exemplu as putea alege o Supa iute-acrisoara Fa Suan. Contine morcovi, urechi de lemn, oua, sos soia, ceapa, otet chinezesc, pastă de ardei iute, sare, condimente chinezesti.
wu xing
Tot o idee buna ar fi Salata cu urechi de lemn. Asta chiar ca nu ingrasa. contine urechi de lemn, usturoi, ardei gras, castraveti, ulei de susan, sare, condimente chinezesti. Pare extrem de usoara si in acelasi timp satioasa. Cam idealul in materie de diete.
 wu xing
Nu pot incheia articolul pana nu arunc un ochi si la preparatul favorit al meu din toate timpurile: pui la plita incinsa. Recunosc, acasa nu mi-a iesit niciodata atat de bun.
 wu xing

Poate fi un meniu de sarbatoare in cinstea noului an al Caprei de Lemn? Eu zic ca da.

Voi ce mancare chinezeasca preferati?

 

n astrologia orientală,
noul an corespunde Caprei (sau Oii) de Lemn, un an al sporului
demografic, în care se vor naşte mulţi copii. „Lemnul este un potenţator
al abilităţilor creative, care ne va determina să luptăm cu monotonia,
cu plictiseala“, spune astrologul Gabriel Mihailovici pentru Astro24.ro.Citeste mai mult: adev.ro/njydji
n

5 COMENTARII

  1. Mie îmi plac toate, dar niciodată într-un restaurant chinezesc nu ratez pacheţelele de primăvară. Pe astea le ţin eu minte, nu că nu aş mânca şi altceva, ştii cum se practică: luăm un număr de porţii cel puţin egale cu numărul persoanelor de la masă şi apoi fiecare testează toate felurile.
    Ai dreptate că mereu ieşi sătul, dar nu îmbuibat de la restaurantele chinezeşti. Eu cred că se datorează condimentelor specifice. Şi deci, îi transmit berzei adresa ta, când dau de ea pe drumurile mele. Că sigur ne intersectăm pe undeva, din moment ce va fi atât de ocupată în anul Caprei de lemn! Pup, Dănuţă, pup. Mai încolo sper să pup doi de-odată!

    • A, uite pachetele nu am mai mancat de o suta de ani. Am vazut ca au si la Lidl, or fi bune?

      Multumesc, din suflet, Miha, pentru gandul bun. Poate ca dieta o sa imi ajute si la partea cu barza. Dar tu, daca o vezi, sa ii spui!!!

  2. Am mancat si eu cateva lucruri. Nu prea stiu denumirile pentru ca nu sunt afisate si oricum nu le-as fi tinut minte. E oarecum ok mancarea lor, dar… eu nu prea sunt obisnuit cu ea.

  3. Oaia cu ceapa este geniala. Daaaar… ca sa iti iasa o reteta ca la mama lui "Hong Huan Fu" acasa tre sa ai un chinez batran in familie. Umbla vorba ca de fapt se adauga in orice mancare de restaurant monoglutamat (potentiator de aroma) ca sa aiba acel gust de nerealizat. Aiurea… am pus si monoglutamat si amidoane, si bidoane de arome… nu iese domnule… nu iese

    • Monoglutamat gasesti in magazinele chinezesti, cum e si cel din Bucuresti, Colentina, dar…am incercat si eu si nu iese la fel, ai mare dreptate. Imi povestea o prietena ca a vazut pe afara, intr-un restaurant, cum faceau aia mancarea. La legume, de exemplu, chinezii aveau oala cu apa pe foc si le bagau in apa fiarta cateva secunde, nu mai stiu cate, dar pe ceas, obligatoriu. Apoi le scoteau si le aruncau in wok. Nu am mancat oaie cu ceapa, multumesc de sugestie. Si de vizita.

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Please enter your name here