Va povesteam mai demult ca am o dilema: vreau sa aleg gratarul perfect pentru gatit in casa, sa imi cumpar un instrument cu ajutorul caruia sa imi prepar pieptul de pui nelipsit de la dieta mea si nu stiu exact ce sa aleg. Am trecut atunci in revista tigaia grill de la Ikea, grill-ul electric pe care il puteti gasi la diverse magazine de electrocasnice on line si off-line sau cel clasic, de fonta. Facusem atunci o analiza si disecasem toate amanuntele, o puteti citi pe linkul de mai sus daca sunteti curiosi sau aveti aceeasi dilema. Am ales pana la urma prima varianta, din motive care tin de spatiu de depozitare si pret, ambele mai mici in cazul de fata.
Tigaia de la Ikea a fost o surpriza placuta datorita usurintei de manevrare (datorita materialului, este foarte usoara), iar manerul rabatabil, care nu imi placea in mod deosebitla inceput, este de fapt util apropo de depozitare. Nu risti sa ti se indoaie cand iti este lumea mai draga, ramane in pozitita intins, nu se strange la loc. Fac marfa buna suedezii astia, fir’ar ei sa fie, iar raportul calitate pret al produselor mi se pare extrem de bun, daca stii ce sa alegi. Asa se explica faptul ca nu cunosc pe nimeni care sa nu fie fan Ikea, Normal, au si lucruri scumpe, dar la ei nu se intampla la fel de des ca la alte mari magazine ca produsele aflate la promotie sa fie niste porcarii absolute, care fara reducere ar intepeni forever pe rafturi.
Dar sa ma intorc la tigaia mea, care a venit si cu manual de instructiuni, de parca ar fi fost mare filosofie sa folosesti o tigaie!
Avantaje:
Are, cum spuneam, maner pliant, datorita formei valurite creeaza un efect de grătar pe suprafaţa alimentelor. Este din aluminiu; căldura şi energia se distribuie uniform şi eficient, prevenind arderea sau lipirea mâncării. Are strat de protectie neaderent Teflon, care face gătitul şi curăţatul uşoare. Datorită greutăţii mici, cratiţa este uşor de manevrat chiar şi atunci când este plină cu mâncare. Pretul a fost mic, 44.90 lei, fata de altele produse similare de pe piata chiar este ieftina. Dimensiunile sunt generoase (36×26 cm), incape in ea mai mult piept de pui decat pot manca la o masa doua persoane.
Dezavantaje:
Nu ii gasesc foarte multe, doar doua de fapt: in primul rand mi se pare ca pieptul de pui (la asta am pus la treaba tigaia), se face destul de greu, comparativ cu batranul gratar electric care mi se stricase. Pe de alta parte, carnea iese cam uscata, iar daca adaug sos de soia, asa cum obisnuiam, tocmai ca sa previn uscarea excesiva a carnii, se cam arde, cu tot stratul de Tefal, lucru care se poate vedea si in imaginea de mai jos.
Pentru aceste doua motive, imi pare putin rau, recunosc, nu am ales un gratar electric, din acela cu doua fete suprapuse, care frig carnea pe ambele parti in acelasi timp. Mi-l recomandase o cititoare, dar, din pacate, unul cat de cat acceptabil m-ar fi costat cel putin de 4 ori mai mult si chiar nu imi permiteam cheltuiala asta momentan. Totusi, pentru ca la ideee nu am renuntat, poate ca o sa caut asemenea piesa la reducerile de Black Friday.
In primul rand, perfectiunea nu exista. Eu il am pe asta. Fac carne(sotul face porc in sange), peste (asta iese fain, piine, dovlecei la el. A inceput sa se jupeasca teflonul, dar dupa 1 an si ceva de folosit, si la pretul care l-am dat… (l-am luat la mana 2a, de la cineva ce se muta si vindea ustensilele de buc. ca nu le lua cu el).
Haha, mi-a placut asta cu "perfectiunea nu exista". "Asta' inseamna gratarul meu de vis cu doua table suprapuse? Daca da, te invidiez un pic. 😉
nunu, am pe asta din poza de la tine, ikea, cu maner de lemn, etc. Isi fface treaba, si-a scos toti banii pana acu!
Super!!! Eu mor de ciuda ca bugetul me e la pamant de acest Black Friday, poate ca aveam sanse sa gasesc ceva dragut si practic. Ramane pe la anul!
Nu am luat nimic de Black Friday. Desi mai am sanse sa iau un curs de pe Udemy sau Craftsy.