Vedeta lunii decembrie in dieta mea: fresh-ul de portocale

Intr-o zi mi-ai daruit
O portocalaaaaaa
Eram doi copii ce-aveau
O portocalaaaaaaa
Lumea toata ne parea
O portocalaaaaaaa
Soarele era si el
O portocalaaaaaa…

….cam asa canta, ragusit si fals sambata dimineata, al meu barbat in bucatarie, asumandu-si rolul de cocos desteptator. Zau ca nu am cum sa redau scena cu fidelitatea pe care o merita, dar imaginati-va un tip mic si chelios, in maieu si pantaloni de pijama, racnind din tot sufletul la o ora la care nici ceata matinala nu s-a ridicat si nici cainele nu iti vine sa iesi sa il plimbi. cu o mana tinea ibricul de cafea deasupra aragazului si cu cealalta storcea jumatate de portocala la aparatulul insarcinat electric cu respectivul job.
Ce-or fi zis vecinii de atata talent, nu am habar, posibil sa fi avut senzatia ca se antreneaza partea masculina a familiei Lalici, ca acus’ incep iar preselectiile pentru Vocea Romaniei, dar pe mine m-a umflat un ras fenomenal, care mi-a risipit toti aburii somnului.

 juice

Dincolo de gluma insa, adevarul este ca am capatat un obicei bun de cateva zile: am inlocuit sucurile cumparate din comert cu fresh-ul de portocale, cam de cand am observat cat de prost dormim amandoi, eu si sotul meu, dupa ce bem Coca-cola, oricat de light ar fi ea. Si, profitand de o promotie la portocale pe care am gasit-o in carrefour, am decis sa ne facem noi propriul suc natural, fara conservanti si zahar adaugat. Noroc ca aveam in casa un storcator de citrice, ca altfel faceam febra musculara tot storcand manual.  Si mai mare noroc era faptul ca storcatorul nostru nu era foarte performant, asa incat in pahar ajungea si ceva pulpa de fruct, nu doar sucul propriu zis.
Dintr-un kilogram de portocale, daca le nimerim zemoase, ne ies cam 500 de ml de suc, adica paharul din imagine. Avand in vedere ca am dat cam 2.20 lei pe kilogramul de fructe, nu e neaparat extraodinar de rentabil fata de sucurile din comert, dar beneficiile asupra sanatatii fac toti banii, asa ca orice comparatie devine cu totul neinspirata. In plus, am constatat ca un asemenea pahar de fresh de portocale poate sa tina cu succes loc de cina sau de mic dejun, fiind destul de hranitor si in mare masura aducator de energie.   Dupa cumparaturile de saptamana viitoare vom incerca sa combinam si cu grapefruit, atunci sa vedeti fericire pentru silueta! 🙂
 juice1

 

6 COMENTARII

  1. făcut eu cu grapefruit roz, tot la ofertă că de aia mi-am luat casă lângă Carrefour, ăla dă și mai multă zeama, la finalul iernii trecute ajunsesem să pun două grefe și două portocale așa să îndulcesc un pic afacerea

  2. Eu abia astept sa apara galetile cu portocale de la Kaufland 🙂 Știi promotia din fiecare an? Cu 15 lei iei o galeata de plastic pe care o umpli cu cate portocale poti astfel incat sa nu cada niciuna pe banda, la casă. Sa vezi cum se chinuie toti sa gaseasca cea mai buna metoda de a umple galetile cu cat mai multe portocale 🙂

  3. si eu consum, mai des la micul dejun si mai rar la cina ca energizeaza. Ca sa il fac mai 'light' din punct de vedere caloric il inmultesc cu apa sau pun o porto + gref. Ba am mai bagat la blender in ideea sa pot ascunde si ceva verdeturi in el. Nu am cumparat suc din comert de ani de zile, in cel mai rau caz fac o limonada cu miere si tot nu cumpar.

    Ca o remarca, in zilele cand fac suc consum mai multe fructe decat in zilele cand ma trezesc tarziu si iau fructele ca atare si le consum la birou ( 2 mere si 2 mandarine).

LASA UN MESAJ

Please enter your comment!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Please enter your name here