Buna, dragilor si bine v-am regasit la prima mea postare de femeie (re)maritata. Desi a trecut evenimentul in cinstea caruia mi-am canalizat eforturile in ultima vreme, nu am renuntat la dieta. Adevarat, am incalcat-o putin, dar am revenit pe drumul cel bun si acum sunt din nou, la fel ca in ultimele 5 luni, la dieta.
Asa cum va spuneam in titlu, am slabit pana acum 29 de kilograme, am ajuns la greutatea de 83 de kilograme si sunt extrem de fericita si mandra de mine. Arat destul de durdulie in continuare, dar progresele sunt evidente. Luna asta mi-a adus o pierdere de 4 kilograme, mai putin decat in trecut, dar pe buna dreptate doar atata, avand in vedere ca:
– deja slabirea este destul de mare si pachetelele de sunculita pe care incerc sa le conving sa dispara au stat acolo multa vreme, asa incat au ajuns sa imi considere corpul drept casa lor de drept.
– am incalcat putin dieta, putin insemnand timp de patru zile.
Pentru cei care nu au citit postarile mele anterioare despre dieta sau doresc informatii detaliate, iata, mai jos sunt linkurile postarilor lunare pe aceasta tema.
Cum am slabit 7 kg intr-o luna
Cum am slabit 14 kilograme in doua luni
Cum am slabit 19 kg in 3 luni
Am slabit 25 de kilograme in 4 luni
Si acum sa o luam pe rand, ca de obicei, sa va spun tot.
Ce am mai facut/mancat.
O sa incep cu marturisirile: am incalcat in patru zile dieta – cel putin asa, la modul grav, adica am mancat lucruri care nu erau deloc dietetice. Dar am scuza ca am facut-o in ziua nuntii mele si in cele care au urmat, pe principiul ca numai o data se casatoreste omul a doua oara si vrea sa guste din plin bucuria…inclusiv cea pe parte culinara. Totusi, nu am dat gata decat jumatate din meniul de nunta (putin aperitiv, 2 sarmale, gratarul de pui) si intreaga portie de tort, ocazie cu care am constatat ca sotul meu care il alesese, facuse treaba buna de tot, era absolut exceptional (tortul si sotul deopotriva).
Cu exceptia abaterii prelungite de mai sus, am fost cuminte si ambitioasa, zau ca da.
Am baut in continuare apa cu lamaie, cel putin un litru si jumatate pe zi (2 lamai la 1.5 litri) timp de 3 saptamani din 4, dupa care l-am inlocuit cu ceai verde. Lichide in total beau in jur de 2.5 litri minim.
Am mancat multe, foarte multe gratare cu salata (de rosii cu ceapa si castraveti, de data asta. O fac cu putin ulei de masline si sare dietetica, dupa cum v-am mai povestit). Chiar daca rosiile nu au fost chiar ieftine in perioada asta, bugetul meu sta mult mai bine decat in vremurile in care numai masa de dimineata de la job inseamna 2-3 merdenele, deci peste 6 lei zilnic.
La masa de seara, luata pe cat posibil inainte de ora 19.00 (dar am mai sarit calulsi aici uneori) mancam de obicei un iaurt mic (125-200g) sau o conserva mica de ton, sau un fruct. Ca variatie am mai mancat cate o punguta (100 g) de seminte de floarea soarelui, prajite, dar am ales din acelea cu coaja, in asa fel incat treaba cu decojitul sa dureze si sa am senzatia ca toata distractia cu mancatul a durat timp indelungat.
Am inceput sa mananc paine, pentru fibre. Am cumparat o punga de paine prajita cu 1.8 lei de la Carrefour si mananc jumatate de felie goala (maxim doua) in loc de masa de dimineata sau de gustare. E super, mai ales cand trebuie sa plec undeva, ca imi pot lua gustarea intr-o punguta mica, in geanta sau buzunar.
Tot o idee superbuna de masa este batonul de slabit Fibrobar, cel pe care il consider un adevarat rasfat, pentru ca are consistenta de napolitana si gust dulce. Chiar daca nu sunt eu un fan al ciocolatei si acesta este acoperit de ea, tot ma bucura din cand in cand rontaitul unui baton Fibrobar, pentru ca imi creeaza ideea de rasfat. Are 270 de calorii o bucata de 60 de g si taie foamea, mai ales daca bei odata cu el sau imediat dupa si un mare pahar de apa.
Lapte in cafea nu am pus si nici nu intentionez sa pun: am sentimentul ca vointa se mentine mare atata timp cat nu sunt prea ingaduitoare cu mine, asa ca nu o sa mor inca vreo 6 luni. Daca imi e pofta de lapte, imi cumpar o cutie si beau o cana, doua, in loc de masa de seara.
Am facut enorm de multa miscare luna asta. Nu sport, pentru ca ocupata cu nunta nu am reusit sa ajung la aparatele din parc, dar am mers aproape zilnic kilometri intregi pe jos. Recordul a fost in ziua in care mi-am cumparat rochita in care urma sa ma casatoresc, cand am plecat la 7 de acasa si am revenit la 6 seara, cu foarte putine momente de odihna, prin mijloacele de transport in comun.
Am continuat cu masajele si luna aceasta, mai bine zis iubitul meu a continuat de doua ori pe saptamana, cu aceleasi creme anticelulitice de care v-am mai povestit. Am descoperit, tot de la Elmiplant, un Cryo-Sculpt Gel, adica un gel cu efect de racorire, care va f perfect pentru masajele de pe canicula. Teoretic este pentru solduri si abdomen, dar eu voi da cu el si pe coapse. Ma uit in oglinda si imi dau seama ca mai e mult pana departe, picioarele mele nu arata inca nici pe jumatate cat mi-as dori sau pe masura stransului meu din dinti cand masajul devine (si se intampla des) dureros, ca sa sparga depozitele de grasime.
Invat sa imi ascult corpul. Ma staduiesc sa mananc o portie normala de gratar, de exemplu si apoi ma intreb: m-am saturat? As mai manca? Intotdeauna anterior acestei diete mancam lacom, continuam sa infulec mult dupa ce ma saturam, pana cand nu ma mai puteam misca de plina…deci fara sa imi fie foame. Acum, in clipa in care imi vine sa bag ceva in gura imi pun intrebarea: o fac de foame sau pentru ca imi place gustul? Si ma straduiesc din rasputeri.
Marile descoperiri ale lunii mai
Sparanghelul – l-am gasit in Selgros la finalul lunii mai la pretul de 8 lei manunchiul de circa 500 de grame (in iarna era 20 de lei aceeasi cantitate) si l-am facut pe gratar, doar cu sare si uns cu ulei de susan. O sa fac o postare separata despre asta, ca merita! A iesit usor al dente, iar gustul mi-a placut la ne-bu-ni-e!! Unde mai puneti care are numai 20 de calorii /100g si o gramada de calitati: detoxifiaza, amelioreaza durerile sau inflamatiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă. L-am mancat la garnitura la pieptul de pui la gratar si ma rog la Dumnezeu sa ii faca/tina pretul mic in hypermarket, pentru ca il ador! Apropo: din cantitatea cumparata am facut garnitura pentru doua persoane, care la final s-au declara satule. Le cred, pentru ca sunt una din ele. 🙂
Ceaiul verde – cu care am inlocuit de o saptamana apa cu lamaie. Il prepar o data la doua-trei zile intr-o oala mare si il pun in sticle la frigider. Beau in loc de apa sau in completarea ei, 3-4 pahare pe zi, iar la job inca vreo 2 cani, in loc de cafea. Are gust bun (mai ales cu putin indulcitor), mi se pare ca taie si foamea, cat despre proprietati, google spune ca el contribuie la reducerea absorbtiei grăsimii in sange si, deci, la scaderea colesterolului si a greutatii corporale. De asemenea ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv, stimuleaza circulatia si sustine purificarea organismului de toxine. Datorita continutului de cofeina cu eliberare lenta, revitalizeaza organismul.
Ce urmeaza?
Pentru lunile urmatoare mi-am propus sa slabesc cam 4 kilograme pe luna. Acum am 83 de kg, vreau sa ajung pe la 67 de kg, greutatea la care ma asteapta mormane de haine. Nu ma grabesc, imi dau timpul de a ma obisnui si oricum, dieta mea trebuie sa devina mai putin o dieta si mai mult un stil de viata sanatos. Ma intreba cineva daca ulterior acestui efort de slabire, am sa renunt la lucrurile care imi plac enorm: shaorma, de exemplu. Nu, nu imi propun sa renunt, am sa introduc insa ca element nou moderatia: daca inainte mancam doua bucati XXL, acum am sa iau numai una medie sau mica si nu voi mai adauga maioneza si ketchup. Daca vreau sa mananc niste mici, de exemplu, am sa o fac, dar am sa renunt la garnitura de cartofi prajiti.
In final, asa, ca de incurajare pentru cei care se apuca de lupta cu kilogramele, doua fotografii de tipul inainte si dupa.

